Smagning af vine fra
Graves-slottet Château l’Hospital
Torsdag den 20. november 2025 i Valby kl. 17.00 i PULS-rummet
Torsdag den 20. november inviterer vinklubben til den sidste ”rigtige” smagning i 2025, der kommer ganske vist også en ”Kvik-gå-hjem smagning” af vine der er velegnet til jul og nytår ugen efter, men det er jo en helt anden type smagning, som der senere vil blive udsendt en invitation til.
Denne gang skal vi smage vine fra Bordeaux, nærmere bestemt fra Graves-slottet Château l’Hospital. Smagning arrangeres i samarbejde med Emilie vin ved Ole Sørensen. Emilie Vin får nemlig besøg af Julie Guerin fra dette slot, og i den I den anledning har vi sammen med Emilie Vin besluttet at afholder en smagning af slottets vine på DXC.
Godset var i begyndelsen af det 18. århundrede den kongelige rådgiver Jacques de l'Hospital’ landejendom. Jacques datter Anne Cathrine giftede sig i 1787 med Jean-Jacques Fournier de la Chapelle, som opførte det nuværende slot og døbte det Château l’Hospital til ære for sin kone. I 2012 blev det forsømte slot overtaget af ægteparret Florett og Brigitte Battistella, som siden har renoveret såvel slot som park. Slottet er af ”The French Delikatessen” kåret som den bedste økologiske vinproducent i Graves-området.
Julie Guerin, som er administrerende direktør, vil være til stede og fortælle om châteauet og kommentere de vine vi skal smage.
Listen over vine til smagningen følger her:
Rosé de l'Hospital 2024 Magnum
Château l'Hospital 2024 AOC Graves - Blanc
Château l'Hospital 2023 AOC Graves - Blanc
La Dame l'Hospital 2020 AOC Graves - Rouge
Château Haut Saint-Vincent 2019 AOC Graves - Rouge
Solstice du Chateau de l´Hospital 2020 AOC Graves - Rouge
Où est Malbec? - 2021 AOC Graves - Rouge
Château l'Hospital 2020 AOC Graves - Rouge
Château l'Hospital 2016 AOC Graves - Rouge
Château l'Hospital 2015 AOC Graves - Rouge
Château l'Hospital 2011 AOC Graves - Rouge
Château l'Hospital, Empreinte 2018 AOC Graves – Rouge
PULS giver tilskud til arrangementet, så derfor er det muligt at tilbyde deltagelse i smagningen inkl. en anretning, for DXC ansatte og veteraner for blot 175 kr.
For evt. gæster er prisen 350 kr. Hvis man tilmelder sig dette arrangement og ikke er medlem af PULS bliver man automatisk meldt ind ved tilmelding.
Maden til denne smagning er endnu ikke fastlagt, men vi arbejder på at få kantinen til at servere en varm ret. Derfor er der selvfølgelig en risiko for, at vi vælger en menu, der måske er nogen der ikke kan spise på grund af allergener eller af en anden årsag. Det skal ikke afholde dig fra at tilmelde jer til smagningen, for vi skal nok sørge for at melde ud hvad menuen bliver senest en uge før tilmeldingsfristen udløber, og hvis vi så har valgt noget du ikke spiser, skal du blot kontakt Rene Bo Andersen (rander28@dxc.com) eller Torben Bøgh Hansen (thansen2@dxc.com), så vil vi finde en alternativ menu til dig.
Tilmelding skal ske senest mandag den 17. november 2025, via PULS’s hjemmeside.
Bemærk: Vi forventer at dem der deltager i smagningen, hjælper med få de brugte glas vasket af efter smagningen
Med venlig hilsen
DXC PULS Vinklub