Klubmodul henter siden
Smagning med vin og ost
Vejledning
1. Er det første gang du tilmelder dig? Så skal du oprette en profil her  Opret profil
2. Ellers skal du logge ind for at tilmelde dig.

Smagning med vin og ost

 

Mandag den 28. april 2025 kl. 17.00 i PULS rummet

Denne gang bliver det en lidt anderledes smagning, idet vi ikke som normalt kun har fokus på vinen, men i stedet sætter fokus på hvordan man kan sætte ost og vin sammen. 

Vi kender sikkert alle ordet 'ostogrødvin'. Men vidste du, at rødvin ikke altid er det bedste valg til alle oste?

Osteblogger og - kommunikatør Camilla Bojsen-Møller (https://ostesnak.dk/) og Ole Sørensen fra Emilie Vin, vil denne aften forsøge at gøre os klogere på, hvordan vi sætter ost og vin sammen. 
 Gennem fortællinger og ikke mindst smagsprøver, vil de guide os gennem ca. 12 oste og vine, og på den måde give dig brugbare tips med hjem til, hvordan du på bedste vis matcher vin og ost. 

Vi skal smage stort set alle typer ost så som faste hårde, rødkit samt hvid- og blåskimmel. Ostene er fremstillet af mælk fra ko, får og ged. Hertil serveres tørre, halvsøde samt søde vine som passer til de forskellige typer ost. 

Her er oste-listen:

Snack
 Ricottacreme på knækbrød

Hvidskimmel:
 Brie Gourmet
 Brie de Meaux AOP

Rødkit:
 Saint Nectaire AOP
 Havarti BGB

Gul fast modnet ost:
 Comté AOP
 Thybo fra Thise
 Le Gruyère AOP

Fåre- og gedeoste:
 Fra Spanien fx manchego og en gedeost

Blåskimmel:
 Galbani Gorgonzola Cremoso DOP
 Roquefort Société AOP"

 

Vinene til ostene er endnu ikke endelig fastlagt, men vil bl.a blive af typerne:

 

Crément/Champagne

Fadlagret Chardonnay Bourgogne 

Sancerre

Gewurztraminer

Sødlig Riesling

Kraftig Rhône rød

Ribera del Duero

Amarone della Valpolicella

Maury

Portvin

 

PULS giver tilskud til arrangementet, så derfor er det muligt at tilbyde deltagelse i smagningen for DXC ansatte og veteraner for blot 225 kr. 

For evt. gæster er prisen 450 kr. Hvis man tilmelder sig dette arrangement og ikke er medlem af PULS bliver man automatisk meldt ind ved tilmelding.

 

Tilmelding skal ske senest torsdag den 24. april 2025, via PULS’s hjemmeside.

 

Bemærk: Vi forventer vi at dem der deltager i smagningen, hjælper med få de brugte glas vasket af efter smagningen.  

 

Med venlig hilsen

DXC PULS Vinklub 

Tilmeldte
20 /99
Tilmeldingsfrist
24.04.2025
Tidspunkt
28.04.2025 kl. 17.00 - 28.04.2025 kl. 20.00
Sted
Puls rummet i stuen
Pris
0,00 kr.
Du har efterfølgende mulighed for selv at rette din tilmelding eller afmelde dig, under 'Mine tilmeldinger'